Uleiul de cocos – perfect in ritualul tau de infrumusetare


Uleiul de cocos poate fi unul dintre cele mai versatile tipuri de ulei vegetal, avand multiple proprietati benefice asupra organismului, dar si numeroase modalitati de utilizare. Printre proprietatile lui amintim efectul antiinflamator, antimicrobian si antifungic. In plus, datorita continutului mare de vitamine este produsul perfect pentru tratamente cosmetice si de infrumusetare. Cum poti folosi uleiul de cocos pentru a-ti pastra frumusetea un timp mai indelungat iti vom spune in continuare.


Uleiul de cocos pentru ten


Femeile tin foarte mult la felul in care arata tenul lor, pentru ca este primul aspect pe care il vede orice persoana necunoscuta. Pentru o piele supla si ferma, colagenul si elastina proprie pielii ne confera fermitate si suplete in acelasi timp. Totusi, odata cu trecerea timpului, organismul nostru reduce volumul de colagen si elastina produs, aparand ridurile fine si aspectul lasat al pielii. Uleiul de cocos te poate ajuta sa incetinesti acest proces de imbatranire, prin masarea lui pe ten. Poate fi folosit ca o crema hidratanta, in special pentru persoanele care au tenul uscat.

Pentru ca un ritual corect de ingrijire al tenului nu inseamna doar hidratare, poti folosi uleiul de cocos si in alte scopuri. De exemplu, uleiul de cocos poate fi folosit ca demachiant. Chiar si machiajul rezistent la apa va ceda dupa ce vei folosi uleiul de cocos. Il poti masa direct pe fata dupa care sa cureti cu o discheta demachianta sau chiar sa il pui pe o discheta demachianta si sa il folosesti ca pe o solutie obisnuita pentru demachiat. Este un remediu foarte bun pentru buzele uscate si il poti folosi chiar si pentru a curata pensulele de machiaj creand o solutie care sa contina doua parti de sapun antibacterian si o parte de ulei de cocos.

Uleiul de cocos pentru par


Pentru ca hidrateaza pielea, de ce nu ar avea grija si de parul tau?

Uleiul de cocos poate fi cel mai eficient si nutritiv balsam de par pe care l-ai folosit pana acum. Iti recomandam sa il folosesti doar pe varfuri, mai ales daca parul tau are firul subtire si este gras. Daca te afli in cealalta extrema si ai scalpul foarte uscat, cel mai probabil suferi si de matreata. Hraneste radacina firului de par si scalpul folosind peste noapte o masca cu ulei de cocos. Doar aplica-l la radacina si maseaza delicat, iar dimineata foloseste sampon pentru  a curata complet parul. Tot pentru par uscat poti folosi uleiul de cocos ca un tratament intensiv care sa iti faca parul mai moale si delicat, inainte de a-l spala.

Daca iti place sa ai grija de tine, cu siguranta vei gasi folositoare sfaturile de mai sus. Tie care ti se potriveste cel mai mult?

Mai nouă Mai veche