T.A.U.R

A aparut noul zodiac! Da, noul zodiac! Ca si cum as spune “A aparut noua revista X”. Niste tataiti care, iesiti la pensie, se plictisisera de stat in parc  si jucat table au venit cu ideea…inedita de a introduce a 13-a zodie. Ca s-a schimbat pozitia pamantului, ca alta e aranjarea fireasca etc. Si asa a aparut in zodiac  Sarpele. (2 minute pauza pentru aplauze)

“Semnele zodiacului sunt calculate în funcţie de poziţia Soarelui faţă de constelaţii, aşa cum apăreau ele acum 2200 de ani. Acestea nu mai sunt însă valabile, din cauza mişcarii de recesiune a Pamantului.

Poziţia Soarelui, aşa cum este ea percepută datorită mişcării de rotaţie a Pământului, trece prin constelaţiile care formează Zodiacul.
Punctul zero al Zodiacului echinocţiul de primăvară. În anul 600 î.Hr., punctul zero era în constelaţia Berbec. Aceasta constelaţie cuprindea primele 30 de grade ale orbitei, de la 30 la 60 de grade era constelaţia Taur, şi de la 60 la 90 Gemeni, la fel si pentru celelalte constelaţii ale Zodiacului.Iată cum ar arăta noul Zodiac propus de astronomi.
Fenomenul care a generat această modificare este atracţia gravitaţională a Lunii exercitată asupra bombării de la ecuator a Pământului.

În ultimii 2000 de ani, această mişcare a fost cauza unei mutări a punctului de intersecţie dintre orbita Soarelui şi ecuator către vest cu 36 de grade.

Asta a dus la mutarea zodiile spre vest cu aproximativ o lună, în funcţie de constelaţii. Spre exemplu, persoanele născute între 21 martie şi 19 aprilie se consideră zodia Berbec. În fapt, între 11 martie şi 18 aprilie Soarele stă în constelaţia Peştilor, şi nu în Berbec.”

Capricorn: 20 ianuarie – 16 februarie;
Varsator: 16 februarie – 11 martie;
Pesti: 11 martie – 18 aprilie;
Berbec: 18 aprilie – 13 mai;
Taur: 13 mai – 21 iunie;
Gemeni: 21 iunie – 20 iulie;
Rac: 20 iulie – 10 august;
Leu: 10 august – 16 septembrie;
Fecioara: 16 septembrie – 30 octombrie;
Balanta: 30 octombrie – 23 noiembrie;
Scorpion: 23 noiembrie – 29 noiembrie;
Ophiuchus: 29 noiembrie – 17 decembrie;
Sagetator: 17 decembrie – 20 ianuarie.
Pai bine, bre, cum sa vii ‘mneata la al’ mai taur dintre tauri si sa spui Ole, de azi te facem berbec! Neaaaaaaa, nici vorba! Tu glumiti! De cand stie io ca sunt taur, cica e asa:

-taurii sunt cea mai incapatanata si indaratnica zodie–>perfect de acord! nici ca se putea o potrivire mai buna(nu e cea mai nobila calitate, dar nu asta ziceam…)

-taurii sunt loiali si credinciosi si saritori-iarasi corect!

-taurii sunt prieteni foarte buni si dusmani neinduplecati-cat adevar!

-pasionali, sensibili, inventivi etc (nu, nu e lauda)

-taurii apreciaza stabilitatea…si luxul (shhh)

si, ca sa o dam si pe partea mai putin “roz”,…

-taurii tind sa devina: egoisti, posesivi, gelosi, razbunatori etc.

Asadaaaaaar, scrie mare, cu litere aldine: TAUR! Se vede da?
Mai nouă Mai veche