Stemsure, un nume pe care al trebui sa-l stie toate viitoarele mamici

In prezent, sangele din cordonul ombilical reprezinta a doua sursa comuna de celule stem pentru terapia celulara. Deoarece sangele din cordonul ombilical este o sursa bogata de celule stem hematopoietice foarte primitive, sangele din cordonul ombilical are un potential enorm pentru tratamentele si terapiile regenerative bazate pe celule stem, atat pentru tratamentul tulburarilor hematologice, cat si a celor non-hematologice.
Acest lucru este evidentiat de numarul tot mai mare de studii clinice care utilizeaza sangele din cordonul ombilical pentru terapiile bazate pe celule stem. StemSure ofera ocazia parintilor din Romania de a avea posibilitati de tratament in viitor, daca aleg sa pastreze la nastere sangele din cordonul ombilical. Atat versatilitatea cat si disponibilitatea celulelor stem din sangele ombilical le fac o resursa puternica pentru utilizarea in medicina de transplant. Iata cateva motive pentru care sa alegi StemSure si stocarea celulelor stem din sangele ombilical:
Recoltarea este una usoara
Nu exista nici o durere sau risc pentru mama sau copil in extragerea sangelui din cordonul ombilical, iar procesul de colectare este usor de efectuat atunci cand este taiat cordonul ombilical. Colectarea maduvei osoase, pe de alta parte, necesita o procedura chirurgicala invaziva si anestezie generala, care vine cu propriile riscuri inerente.
O potrivire mai buna donator-beneficiar
Pentru ca celulele stem sa fie transplantate cu succes, acestea trebuie sa aiba un grad ridicat de compatibilitate cu beneficiarul, iar cele provenite din sangele cordonului ombilical, de la rude de sange, duc adesea la un transplant de succes. Celule stem proprii vor fi intotdeauna o potrivire perfecta pentru donator,  fratii au o sansa de 25% de a avea o compatibilitate perfecta si o sansa de 50% de a fi partial compatibili, pe cand parintii au sanse de 100% de a fi o potrivire partiala. Aceasta inseamna ca celulele stem din cordonul ombilical pot fi folosite intr-o buna zi pentru tratarea mamei sau tatalui.
Risc mai mic de complicatii post-transplant
In plus, fata de faptul ca sunt mai bine acceptate de intregul organism, celulele stem din sangele ombilical prezinta un risc semnificativ redus de boala post-transplant, de grefa-contra-gazda (CGC). Boala grefa-contra-gazda isi face simtita prezenta atunci este cand celulele transplantate ataca corpul. Este o complicatie majora a transplanturilor de celule stem. Riscul de GCG dupa un transplant de celule stem depinde de relatia dintre donator si receptor, iar un motiv pentru aceasta acceptare mai buna din partea organismului beneficiarului se datoreaza faptului ca celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt rareori contaminate cu virusi latenti. Acelasi lucru nu este valabil si pentru celulele stem din alte surse. Din acest motiv, celulele stem din cordonul ombilical au fost denumite "privilegiate" deoarece nu au fost expuse vreunei boli si promite nenumarate avantaje pe care le vei descoperi la StemSure.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche