Prima luna cu bebelusul acasa. Ce trebuie sa faci pentru a fi bine pentru bebe si pentru tine?

Imediat dupa momentul unic al nasterii copilului parintii micutului trebuie sa faca fata primei luni de viata a nou nascutului. Pentru fiecare cuplu prima luna cu noul membru al familiei este diferita. Ca sa depasesti cu bine prima luna alaturi de copilul tau poti tine cont de cateva sfaturi utile care te-ar putea ajuta sa o transformi intr-o aventura placuta de care iti vei aminti cu placere mai tarziu.
Este foarte important ca in camera micutului sa nu fie lumina foarte puternica, aerisirea sa se faca cat mai des si mai bine. In zilele prea insorite ziua se pot trage jaluzelele daca e cazul, in vreme ce seara iluminatul ar trebui sa fie cat mai discret, cu veioze. In afara de problema iluminatului va trebui rezolvata si problema linistii. 

Copilul are nevoie de un somn cat mai profund si de un mediu linistit in care sa se poata odihni oricand doreste. Televizorul, telefoanele vor fi date pe silentios oricand este posibil, iar daca exista invitati discutiile trebuie purtate cat mai discret. 

O atentie deosebita in prima luna de viata ar trebui acordata si buricului, in fiecare zi bontul ombilical e bine sa fie tamponat usor cu substante recomandate de medic si sa fie spalat si uscat pentru confort sporit oferit bebelusului si evitarea unor infectii. Ori de cate ori copilul este luat in brate in prima luna capul trebuie sustinut, miscarile trebuie facute cu grija. 

De asemenea hranirea micutului e bine sa fie facuta cu regularitate, la fiecare ora si jumatate, pe tot parcursul celor 24 de ore. Un alt aspect important pentru prima luna de viata a micutului e si somnul parintilor. Cand copilul doarme e bine sa doarma si mamica pentru a putea face fata la tot ce inseamna ingrijirea copilului pe parcursul unei zile. 

Copilul va avea nevoie si de aer curat, asa ca plimbarile nu ar trebui evitate. La cel mult o saptamana dupa revenirea de la spital parintii pot iesi la prima plimbare cu micutul lor, insa plimbarea trebuie sa fie foarte scurta, nu mai mult de jumatate de ora, si doar in locuri cat mai curate si cu liniste cat mai multa, fara zgomote puternice. Informatii interesante si sfaturi utile despre nou nascuti si problemele lor gasesti oricand si pe site-ul https://medicul.net/, locul unde vei avea mereu articole noi si bine documentate despre subiecte de interes pentru parinti.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche