Un city break de Crăciun la Atena?

Fie vară sau iarnă, Grecia are multe să vă ofere atât din punctul de vedere al obiectivelor turistice pe care le veți găsi aici, cât și din punct de vedere cultural sau istoric, precum și gastronomic. Atena nu este doar capitala Greciei moderne, ci și nașterea civilizației occidentale. Când vizitați orașul, veți vedea indicii constante ale acestui lucru, cu rămășițe de clădiri care datează cu mult înainte de vremea lui Hristos.

Poate fi greu să știi de unde să începi când explorezi Atena, deoarece există atât de multe atracții culturale și istorice. De aceea, dacă te-ai hotărât că vrei să pleci într-un city break în Atena și vrei să știi ce poți vizita aici, tocmai am întocmit această listă cu cele mai bune locuri de vizitat cu ocazia unui city break Atena – un amestec de repere culturale interesante și atracții turistice, care vă vor ajuta să profitați la maxim de vacanță.

Lista noastră are mai mult decât suficiente locuri de vizitat într-un city Atena și probabil că ați putea rămâne o săptămână în oraș fără să vă plictisiți.

  1. Acropola din Atena – Unul dintre cele mai tari situri istorice ale Atenei

Acropola din Atena este o cetate așezată pe un deal stâncos în vârful capitalei grecești. Este fără îndoială cel mai important reper din Atena, posibil chiar și întreaga Grecie. Potrivit UNESCO, care l-a inclus pe lista patrimoniului mondial, este cel mai frumos complex arhitectural din antichitatea greacă.

  1. Muntele Lycabettus

Dacă o plimbare pe munte înseamnă un efort destul de mare, trebuie să știți că există și locuri de relaxare aici. Acest lucru vă va elimina efortul simțit, permițându-vă în același timp să vă bucurați de priveliștile uimitoare din jur. Nu rata acest obiectiv turistic minunat pe care îl poți vedea cu ocazia unui city break în Atena. De asemenea, aici există multe pensiuni grozave în care să vă cazați, situate chiar în zonă.

  1. Stadionul Panathenaic

Nu poți călători la Atena fără să știi că este locul de naștere al Jocurilor Olimpice moderne. Și ce e mai frumos decât să vezi stadionul la el acasă, fiind singurul din lume făcut complet din marmură albă. Istoria stadionului merge mult mai departe de atât. Pe terenul ocupat acum de stadion au avut loc evenimente sportive dinainte de Hristos. Pe lângă faptul că este o realizare sportivă inedită, a fost primul loc care a cântat Imnul Olimpic modern. Stadionul Panethenaic a avut loc și la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le poți vedea cu ocazia unui city break la Atena, însă numărul lor este mult mai mare. Prin urmare, merită să optezi oricând pentru un city break la Atena împreuna cu noi, Fabrica de Vacanțe.

 

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche