Uita de zona ta de confort

Exista un proverb foarte vechi care spune ca "lumea se afla in afara zonei tale de confort". Chiar daca pare unul din miile de citate motivationale, proverbe si expresii pe care le poti gasi pe internet zilele acestea, exista si o farama de adevar.

Oamenii au in mod natural o aversiune fata de schimbarile din viata lor fie ca e vorba de un loc nou de munca, prietenii noi sau o calatorie neasteptata. Un studiu a fost facut pe persoanele in varsta de 90 de ani sau mai mult care sufereau de boli terminale si li s-a pus intrebarea "Ce regretati cel mai mult din viata dumneavoastra?". Raspunsul majoritar a fost ca nu si-au urmat visele pentru ca au ales sa traiasca in confortul pe care il aveau deja asigurat. Noi ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa explorezi cat mai mult si sa uiti de zona ta de confort.

Raspunde provocarilor interesante

Degeaba ai vise si teluri frumoase daca nu iti doresti sa le indeplinesti cu adevarat. Daca iti doresti sa vizitezi Brazilia timp de 1 an, este usor sa fii intimidat de asta: poate ca nu ai resursele financiare, dar primul pas pe care il faci e sa iti faci un plan defalcat pe obiective.

Exploreaza treptat

Ai grija sa nu ceri prea multe de la tine intr-un timp prea scurt deoarece iti va fi greu sa te acomodezi cu noua mentalitate indrazneata. Seteaza-ti anumite limite de inceput si exploreaza treptat ceea ce ti-ai propus dintotdeauna.
Mai nouă Mai veche