Cu ce calatorim spre destinatiile de vacanta?

Daca e vara, e timpul sa vorbim despre destinatii de vacanta. De data aceasta am ales un subiect destul de sensibil si foarte discutat in randul persoanelor care pleaca in vacanta in timpul verii. Este vorba de mijloacele cu care putem calatori spre destinatiile de vacanta. Care sunt acestea si care sunt avantajele si dezavantajele lor? Vom vedea in continuare.


Prima optiune pe care o luam in considerare este, mai mult decat evident, masina. Masina pare sa fie prima alegere a romanilor cand vine vorba de excursii si vacante, mai ales daca detin una. Beneficiile sunt confortul de care te bucuri pe tot parcursul drumului, faptului ca poti lua o pauza atunci cand simti ca trebuie sa iei putin aer, sa mananci o masa intr-un local sau pur si simplu sa iti dezmortesti putin corpul dupa cateva ore bune de mers. In plus, poti folosi masina si dupa ce ai ajuns in locul in care vei sta cat va dura vacanta ta. Astfel, vei putea vizita si imprejurimile, nefiind legat de mijloacele de transport in comun. Un posibil dezavantaj este aglomeratia cu care te poti intalni pe sosele, in special spre destinatiile de vacanta foarte cunoscute din tara. In plus, exista posibilitatea de a ramane in pana, iar drumurile foarte lungi sunt obositoare atat pentru sofer, cat si pentru pasageri.


A doua optiune sunt mijloacele de transport in comun: trenul, autocarul sau avionul. Fiecare dintre cele mentionate anterior are avantajele si dezavantajele sale. Unul dintre avantaje este faptul ca ajungi la destinatie fara a mai fi nevoie sa iti petreci timpul concentrat la drum. Poti sa citesti, sa te relaxezi sau sa dormi. Un dezavantaj este ca drumurile lungi pot deveni obositoare si plictisitoare, mai ales in cazul autocarelor si al microbuzelor. Avionul ajunge foarte rapid, dar unul dintre dezavantaje poate fi pretul ridicat, mai ales daca te-ai hotarat ca maine sa pleci in vacanta.

Tu cu ce preferi sa pleci in vacanta?

Mai nouă Mai veche