Vinurile roșii românești - poezie îmbuteliată


Există lucruri, nume și povești pe care străinii le asociază în general cu Romania, iar aici, cu siguranță, putem aminti de Dracula, Ceaușescu, Nadia Comăneci, Halep sau Hagi. Însă țara noastră este și un important producător de vin, ocupând un onorabil loc 13 în lume, după alte tari europene precum Italia, Franța, Spania, Germania sau Portugalia. România are climatul prielnic pentru creșterea viței-de-vie, cu toamne lungi și călduroase care permit strugurilor să se coacă așa cum trebuie.
Datele arată că în România sunt ocupate de viță-de-vie aproape 200 de mii de hectare, iar nivelul de producție este peste cel al Noii Zeelande.
În țara noastră se cultivă mai multe soiuri de struguri care dau naștere unor vinuri de cea mai bună calitate. Cele mai populare opțiuni sunt Chardonnay, Pinot Gris și Sauvignon Blanc. La capitolul vinuri roșii putem aminti de Merlot, Cabernet Sauviginon și Pinot Noir. Însă, mulți dintre noi preferă un vin creat din soiuri românești - de la Fetească Neagră și Fetească Regală până la Tămâioasă Românească.
Și pentru că Feteasca Neagră este un vin roșu delicios, foarte apreciat de români, amintim și de nivelul echilibrat al taninunilor și potențialul ridicat de învechire. Se spune că Feteasca Neagră este cel mai vechi soi de struguri din România. La Budureasca îl găsești în compoziția mai multor vinuri, din diferite game - Premium, Origini sau Clasic dacă preferi Feteasca Neagră simplă, sau Noble 5 dacă iubești cupajele.
Și pentru că am amintit de Noble 5, este interesant de știut că numele său vine de la cele 5 soiuri nobile folosite în procesul de vinificație: Fetească Neagră, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot și Pinot Noir.
Dar revenind la Feteasca Neagră, acest vin se poate servi între 16 și 18 grade sau între 18 și 20 de grade în funcție de gama aleasă. La capitolul asocieri culinare, este destul de versatil, motiv pentru care este numai bun alături de fripturi, vânat, carne roșie și de porc, paste ori brânzeturi.
Vinul roșu în general este foarte prietenos cu mâncarea, opțiunile fiind foarte variate. Preparatele tradiționale românești pot fi servite alături de diferite vinuri roșii - acestea sunt foarte bogate în arome. Explorează diferite sortimente de vinuri roșii românești în magazinul online Budureasca! Opțiunile sunt variate, pentru toate preferințele, ocaziile și bugetele. Iar vinul roșu a fost dintotdeauna în topul preferințelor multora dintre noi.
Descoperă soiurile din care sunt create vinurile Budureasca și alege vinurile potrivite pentru tine. Atunci când le servești ține cont de recomandările culinare și de cele legate de temperatură.


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche