Pasi spre amenajarea in stil scandinav

Stilul scandinav este cu adevarat aparte. El creeaza o imagine foarte placuta in orice locuinta, prin cateva trucuri foarte simple. Sunt cateva solutii de amenajare specific e acestui stil la care poate apela oricine isi doreste o locuinta in design nordic. Interioarele scandinave aduc natura in orice casa prin fiecare detaliu.



Chiar daca este un mod traditional scandinav de a amenaja un interior, este modern si de cele mai multe ori e alegerea perfecta pentru cei care cauta solutii innovative in amenajare. Poti sa ajungi sa ai o locuinta amenajata in stil nordic daca o sa intelegi principiile care stau la baza lui si o sa respeci regulile enumerate mai jos. Nu va trebui sa depui foarte mult efort, pentru ca acest stil are la baza simplitatea si minimalismul. Iata care sunt regulile de baza pe care ar trebui sa le urmezi.

Foloseste-te de lumina naturala


Poate datorita faptului ca nordicii se bucura atat de putin de lumina naturala au ajuns sa se gandeasca la metode cat mai ingenioase de a lumina interioarele locuintelor lor. Ideea lor despre cum ar trebui sa arate ferestrele este diferita de cea traditionala. Ferestrele ar trebui sa fie mari, iar daca este posibil nu ar trebui sa folosesti draperii sau perdele. Totusi, daca tii neaparat sa faci acest pas, allege perdelele simple, din material delicate si usoare. Un interior luminos este primul pas spre amenajarea in stil nordic.

Adauga alb in tot ceea ce faci

Din cauza pozitionarii geografice, nordicii au dus ideea de lumina si spatiu la un alt nivel. De aceea nu doar ca au folosit cat mai mult lumina naturala, dar au si invatat sa utilizeze cat mai multe culori care sa ii avantajeze din acest punct de vedere. Nu exista niciun interior scandinav fara pereti vopsiti in alb, usi albe, obiecte de mobilier in nuante foarte deschise de gri si alb si evident, podea alba sau in nuante deschise de crem sau gri. Acest pas nu trebuie uitat sau evitat, fiind essential in crearea unui interior de inspiratie nordica.


Nu folosi prea multe decoratiuni si accesorii

Din moment ce am spus ca stilul scandinav este unul cat se poate de simplu, este de la sine inteles ca accesoriile exaggerate nu isi au rostul intr-un astfel de interior. Decoratiunile scandinave TheHome sunt alegerea potrivita daca vrei sa scoti locuinta ta din anonimat si sa ii adaugi putina personalitate. Totusi, nu uita de paleta cromatica pe care ai folosit-o in interiorul casei tale si de faptul ca e cel mai bine sa pastrezi totul cat mai simplu.



Acestia sunt pasii esentiali pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te bucura de un design nordic in propria locuinta. Casa ta cat de mult seaman cu una amenajata in stil scandinav?
Mai nouă Mai veche