O prajitura buna, cu rom, unt, gem si nuci

Buna ziua. Astept cu bagajele la usa cum se spune sa se hotarasca odata cei de la Institutul lui Peste de recuperare sa confirme programarea pentru internare, data pe care-o tot amana. Pentru ca trebuie dar imi si place, intre timp mai si gatesc. Pentru fetele bune-bune care ma cititi ma grabesc sa va dau inainte de week-end o reteta simpla dar deosebita de prajitura pentru care o sa ma pomeniti, desi nu tin, macar sa stiu ca v-a placut. Ingrediente Toate cele de la prajitura mea cu iaurt si fructe, minus fructele, pentru blat + un borcan mare cu gem acrisor nuci usor prajite si zdrobite mare 2 sticlute cu rom un pachet unt 150 g zahar Preparare 1 Coaceti blatul prajiturii cu iaurt  (am vazut eu ca ati facut-o deja) alegand o tava inalta, dreptunghiulara. 2 Lasati-l la racit.3 Taiati blatul la jumatate, cum il taiati pe cel de tort. 4 Faramitati una din jumatati cu degetele intr-un bol maricel si stropiti-o cu romul. 5Cealalta jumatate o ungeti cu gem. 6 Intr-un castron frecati untul cu zaharul (daca puteti, puneti din cel f fin sau, mai bine, pudra) si nucile, uniti-le cu faramitele de blat inmuiate de rom si intindeti-le cu lingura peste jumatatea de blat din tava, unsa cu gem. Dati la rece prajitura (unde va recomand s-o si pastrati), untul va inchega amestecul acesta de deasupra iar gemul va “uda” si el blatul care astfel nu va ramane uscat. Sa-mi spuneti cum v-a iesit, daca v-a placut. Prajitura este inspirata dupa reteta uneia numita Franzi schnitten.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche