Smartwatch-urile, tehnologia care ne face viața mai ușoară

Foarte multe persoane s-au întrebat adesea la ce folosesc ceasurile inteligente, având în vedere faptul că oricum avem la îndemână gadget-urile noastre de zi cu zi. Pornind de la această idee, astăzi ne-am propus să vă arătăm, pe scurt, care sunt principalele beneficii pe care le au smartwatch-urile. Ușor de folosit, oferind acces facil la anumite aplicații pentru smartphone-uri și date despre senzori, cum ar fi monitorizarea ritmului cardiac și urmărirea somnului, care nu sunt disponibile pe smartphone-uri, smartwatch-urile reprezintă varianta mai compactă și mai simplă a telefoanelor pe care le știm cu toții.

La ce vă poate fi util un astfel de dispozitiv?

Ceasurile inteligente pot fi purtate sub formă de accesorii care oferă mai multă funcționalitate decât v-ați fi imaginat. Mai mult decât atât, acestea au capacitatea de a afișa apelurile și mesajele primite și chiar unele aplicații cu funcții suplimentare, cum ar fi informații despre vreme și hărți pentru a vă ghida corect, atunci când sunteți la volan.

Pe de altă parte, smartwatch-urile pot fi considerate chiar o extensie pentru  smartphone-ul dumneavoastră, iar asta pentru că ele afișează o parte din conținutul pe care îl puteți vedea pe telefon. Un alt lucru pe care îl oferă ceasurile inteligente sunt senzori diferiți pentru fitness și urmărirea stării de sănătate. Numărarea pașilor, monitorizarea ritmului cardiac și  GPS  sunt câteva dintre funcțiile pe care le pot avea un ceas inteligent.

Smartphone VS. Smartwatch

Smartphone-urile pot face o mulțime de lucruri pe care le poate face și un smartwatch, dar acestea din urmă sunt mai potrivite pentru anumite activități, în funcție de circumstanțe. Când vă aflați la volan sau mergeți pe bicicletă, verificarea unei notificări pe ceasul inteligent este mult mai sigură decât să încercați să scoate telefonul din buzunar. Este mai în regulă să vedeți numele apelantului înainte de a răspunde la telefon prin căști Bluetooth. De asemenea, telefoanele inteligente sunt dotate cu GPS încorporat, dar ar putea fi mai convenabil să nu purtați telefonul atunci când ieșiți cu un ceas inteligent integrat cu GPS pentru a vă urmări timpul și viteza de rulare.

Un plus de beneficii

Ceasurile inteligente contribuie și cu alte lucruri pe care smartphone-ul dumneavoastră pur și simplu nu le are, cum ar fi monitorizarea ritmului cardiac. Cu funcția de măsurare a frecvenței cardiace, nici nu va trebui să purtați un accesoriu în dreptul pieptului, ca acum câțiva ani, când faceți exerciții fizice. Măsurătorile ritmului cardiac la încheietura mâinii au devenit foarte precise. Urmărirea mișcării și a ritmului cardiac oferă, de asemenea, o perspectivă automată asupra duratei și calității somnului, care poate fi benefică, permițându-vă totodată să dormiți suficient și chiar să vă anunțe când să vă culcați la timp.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche