Totul despre parodontoza si modalitatile de a o preveni

Una dintre cele mai frecvente boli de la nivelul danturii este parodontoza, care mai este cunoscuta si sub denumirea de sau boala gingivala, fiind o infectie obisnuita care dauneaza tesuturilor moi si osului care sustin dintii. In lipsa unui tratament efectuat cu regularitate, osul alveolar din jurul dintilor isi pierde din sustinere progresiv. Ia daca va intrebati cum anume se ajunge la o astfel de afectiune a danturii, trebuie sa stiti ca microorganismele, cum ar fi bacteriile, se lipesc de suprafata dintelui si de zonele alveolare din jurul dintelui si se inmultesc rand pe rand. Pe masura ce sistemul imunitar reactioneaza si se elibereaza toxine, apare inflamatia si, un lucru foarte interesant si important este acela ca parodontoza se dezvolta.

Totodata, un alt aspect de retinut este si factul ca odata netratata parodontoza va duce in cele din urma la pierderea dintilor. De asemenea, poate creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si alte probleme de sanatate. Placa bacteriana, o membrana lipicioasa, incolora, care se dezvolta pe suprafata dintilor, este cea mai frecventa cauza a bolii parodontale. Daca placa nu este indepartata, se poate intari pentru a forma tartru care poate duce la probleme dentare mult mai grave. Majoritatea cazurilor de parodontoza pot fi prevenite printr-o buna igiena dentara foarte bine realizata, in fiecare zi.

O igiena orala buna trebuie urmata zilnic, chiar daca dintii si gingiile sunt sanatosi,  acest lucru este foarte important pentru a preveni infectia. Ingrijirea dentara adecvata implica spalarea dintilor cel putin de doua ori pe zi si folosirea atei dentare o data pe zi. Daca exista suficient spatiu intre dinti, se recomanda folosirea unei perii interdentale. De asemenea, Pacientii cu probleme de dexteritate pot constata ca utilizarea unei periute de dinti electrice este mai buna pentru o curatare temeinica. Parodontoza este o boala inflamatorie cronica sau de lunga durata. Daca nu se mentine o igiena orala buna, aceasta va reaparea.

In ceea ce priveste partea de - parodontoza tratament - trebuie sa aveti in vedere faptul ca prevenirea este cheia, chiar daca exista remedii din acest punct de vedere.

Este important sa indepartati placa si tartrul pentru a restabili sanatatea parodontala, iar un profesionist din domeniul sanatatii va efectua toate procedurile necesare pentru a curata sub linia gingiei. Acest lucru se poate face folosind unelte manuale sau un dispozitiv cu ultrasunete. Bacteriile se pot adaposti in petele aspre, crescand riscul de boli ale gingiilor. In functie de cat de mult tartru exista, aceasta poate dura una sau doua vizite. Curatarea este recomandata in mod normal de doua ori pe an si, eventual, mai des, in functie de cat de mult tartru se acumuleaza.

Asadar, nu rata nicio vizita la medicul tau stomatolog si ai grija de sanatatea dintilor tai, inainte de a fi nevoit sa suporti tratamente costisitoare!

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche